Ernie Ball Music Man Majesty Monarchy

Artist Custom - Imperial Blue

Specs

Name: JP Majesty Monarchy 6 Artist Custom
Year: 2018
Made in: USA
Finish: Imperial Blue 

Body


Body type:
Solid body
Body material:
African Mahogany/ w Maple Top
Neck joint:
Neck-Thru
Bridge:
Custom John Petrucci Music Man® floating tremolo
Hardware color:
Gold (Custom)

Neck


Neck type:
JP Majesty Monarchy 6 
Neck material:
Honduran Mahogany
Fingerboard:
Polished Ebony, 17" Radius
Inlays:
Custom JP Majesty
Frets:
24 / Medium Jumbo, Stainless Steel
Nut:
Compensated
Machine heads:
Schaller M6-IND locking

Electronics


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Sonic Ecstasy
Neck PU:
DiMarzio Sonic Ecstasy
Controls:
3-way toggle pickup selector, with custom center position configuration; 3-way toggle piezo/magnetic selector, momentary mono/stereo output knob (Piezo Volume), Custom Music Man® active preamp; push/push volume for gain boost

Történet

Amikor kijött ez a hangszer, annyira betalált, hogy tudtam, hogy muszáj lesz szereznem egyet. Előtte azonban azt gondoltam, hogy teszek egy próbát a standard Majesty-vel, és ha az tetszik, majd ez lehet a következő. Aztán nem sokáig bírtam, fél évvel a Starry Night megrendelése után elküldtem az e-mail-t. Extraként a szokásos arany hardware-t kértem csak rá, mert ezen a gitáron már nem volt mit változtatni. Vicces ugyan, de "csak" fél évet kellett várnom, hogy elkészüljön, így sokkal előbb megérkezett, mint a korábban rendelt Starry, amire különböző okoknál fogva végül több mint 1,5 évet vártam.

Amikor elkezdtem játszani ezen a hangszeren, az volt az első néhány gondolatom, hogy ez egy új szint. A gitárok evolúciójának következő lépése. Ami a 80-as évek második felében a Steve Vai által megálmodott JEM volt a megannyi újításával (tremoló kimarás, aka Lion Claw, Monkey Grip, 24 bund, scallop, HSH elrendezés), az most a Majesty Monarchy széria. Ahogy kinéz, arra nincsenek szavak. Ahogy szól, arra se. És amilyen kényelmes, arra se sok. Ez a hangszer egy igazi performer gitár. Akkor a legtesthezállóbb, ha állva a nyakába akasztja az ember. Tökéletes balansz. A hangerőpoti alá push-push funkcióban beépített +20 dB gain boost a JP13 óta minden Petrucci gitár jellemzője, aminek segítségével olyan szintű sustain érhető el, mintha csak sustainer lenne a gitárba építve. A high gloss front oldal zseniálisan szép - szebb, mint a korábbi, matt verziók - hátul viszont ez is matt festést kapott, így a nyak továbbra sem ragad, mint a high gloss megoldásnál, ahol számomra olyan érzés megfogni a hangszert, mintha üveglapot markolásznék, azonnal ráizzad az ember keze és elkezd ragadni - utálom. 

Nem tudom mit lehetne még elmondani, ha csak annyit nem, hogy eddig akárhány profi zenész barátom kipróbálta, mind eldobta az agyát rögtön, és azóta ők is akarnak egyet. Én már tudom, hogy a következő rendelésem is egy ilyen lesz, hét húrosban.

Update: Tegnap elküldtem (volna) a rendelést, de bukta van, sajnos 2019-től nem lesz többé Monarchy széria, sem az Artisan, úgyhogy már nem vesznek fel rá rendelést se... Mit mondjak,  most rettentően csalódott vagyok....Rohadtul szerettem volna egy Royal Red-et hét húrosban, arany szerelékekkel, de ez most már csak álom marad....:(((

Update 2: Nem maradt más hátra, vettem egyet használtan.