Kották

Kották, Könyvek

Frissítés 2020: Az elmúlt években elég tetemes összeget költöttem arra, hogy a számomra fontos lemezeket beszerezzem eredeti kottaformátumban. Amit még lehetett kapni, azt újonnan vásároltam meg, amit meg nem, azt többnyire e-bay-ről és Amazon-ról, sokszor horror pénzekért, de a tizenéve out of print példányoknál nincs mit tenni, sajnos olcsóbbak nem lesznek, úgyhogy ha kell, ki kell értük csengetni az akár 100 EUR/db árat, vagy fölötte...A sor Andy Timmons-al kezdődik és Yngwie Malmsteen-el ér véget. Közte pedig ott van kb. minden fontos anyag. (de persze van még jónéhány, ami nem fért fel a képre és erre a polcra, azok egy szinttel lejjebb vannak.)

Az elmúlt huszonpár év alatt felgyűlt kottáim, zeneelméleti könyveim. Későbbiekben tervezem a további bővítést. A jobb alsó sarokban látható kis Metallica kottákkal kezdődött minden, a fekete lemezét vettem meg először, még általános iskolában, mikor gitározni kezdtem és bár akkor fogalmam sem volt róla, mi az a TAB, ötvonalas kottát sem olvastam, kemény 1000 Ft-ért - ami akkor óriási összeg volt nekem - megrendeltem a Headbangers-ből. (90-es évek második fele). Amikor megjött, nem tudtam vele mit kezdeni, de legalább a szövegek benne voltak! Ballagás után első nyári melóm keresetéből Bp-re felutazva személyesen vettem meg a Kill és Ride lemezekét, később a Justice for All-ét, amit megboldogult nagypapám szerzett meg nekem a pécsi Metal Patkányból - ezt 20 évvel később megvettem A4-es verzióban is. Idő közben rájöttem a TAB nagyjábóli értelmezésére, ami angol nyelvtudás és internet hiányában nem volt egyszerű feladat, de akkoriban minden bonyolultabb volt, mint manapság. A Satriani Surfing-jét már gimisként Egerben vettem meg, a Master of Puppets Easy Guitar Version-jét egy bp-i osztálytársam hozta nekem tévedésből az Oroszlánbarlangból (a teljes verziót szerettem volna, nem a butítottat, így 20 évvel később azt is megvettem), a G3 kottájára meg 1 évet vártam Pécsett, mire meghozták a 2000-es évek elején, horror mód túlárazva, 10 ezer Ft-ért. 

Jó néhányhoz szoros emlékek fűznek, mindegyik történetére jól emlékszem, sokat is görnyedtem egyik-másik fölött, ezért nekem ezek mai napig sokat jelentenek, akkor is, ha ma már nem divat a nyomtatott kotta és mindenki Guitar Pro-t használ. Ahogy mondottam volt, old school arc vagyok, ezért amíg élek gyűjteni fogom a számomra fontos lemezek eredeti anyagait. 

Metallica - Master of Puppets (Easy Guitar Version)

Metallica - Master of Puppets

Metallica - ...And Justice for All

Guns n' Roses - Use Your Illusion II

Joe Satriani - Surfing with the Alien

G3 (Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson)

Yngwie Malmsteen - Trilogy

Yngwie Malmsteen - Eclipse

Yngwie Malmsteen - Fire and Ice

Yngwie Malmsteen - Anthology

Yngwie Malmsteen - Seventh Sign

Yngwie Malmsteen - 

Steve Vai - Passion and Warfare & Sex and Religion

Steve Vai - Alien Love Secrets 

Steve Vai - Fire Garden

Yngwie Malmsteen II (2x)

Yngwie Malmsteen - Karaoke Best 10

Yngwie Malmsteen - Guitar Karaoke   

Frank Gambale - Improvisation Made Easier 

Pat Martino - Linear Expressions

Don Mock - Mastering the Dominant Chord

Dave Martone - Serious Shred, Advanced Scales

Dave Martone - Shredding the Blues

Jimmy Bruno - The Art of Picking 

Jimmy Bruno - 6 Essential Fingerings for the Jazz Guitarist

Carl Verheyen - Improvising without Scales, The Intervallic Guitar System

Todd Johnson - Walking Bass Line Module System Vol. 2.

Metallica - Kill' em All

Metallica - Ride the Lightning

Metallica - ...And Justice for All

Metallica - Metallica 

Megadeth - Countdown to Extinction

Slayer - Seasons in the Abyss

Chris Brooks - Neoclassical Speed Strategies for Guitar

Guitar Chords in Context

Jazz Guitar Chord Mastery