ERNIE BALL MUSIC MAN JP13

Mystic Dream Limited Edition

Specs

Name: JP13 (John Petrucci Signature)
Year: 2021
Made in: USA
Finish: Mystic Dream 

Body


Body type:
Solid body
Body material:
Basswood / w Maple Top
Neck joint:
Bolt-on (5 bolts)
Bridge:
Standard - Custom John Petrucci Music Man® floating tremolo
Hardware color:
Matte Black

Neck


Neck type:
JP13
Neck material:
Select Mahogany
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
Custom JP13 inlays
Frets:
24 / Medium Jumbo, Stainless Steel
Nut:
Compensated
Machine heads:
Schaller M6-IND locking

Electronics


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Illuminator
Neck PU:
DiMarzio Illuminator
Controls:
3-way toggle pickup selector, with custom center position configuration; 3-way toggle piezo/magnetic selector, Custom Music Man® active preamp; push/push volume for gain boost

Történet

2007 táján volt egyszer már egy (színváltós) Mystic Dream színű JP6 gitárom, de elég gyorsan eladtam, mert akkoriban nem tetszett a lila szín a hangszereken. Ez az utóbbi években megváltozott, mostanra ez a 4. lila gitár a gyűjteményemben. Noha a JP13 szériát évekkel ezelőtt beszüntették sajnos, pár hónapja feltűnt egy 3 db-os limitált kiadás a Music Man Vault-ban. Még a megjelenése előtt fél évvel egy ideig eleve nagyon agyaltam, hogy vennék egy használtat Japánból, ahol volt ebből egy szintén limitált széria korábban (csak az még króm szerelékekkel), és épp feltűnt egy a Reverben, de mivel csúnyán le volt ütve a felső szarv egy helyen, végül kihagytam a dolgot. 


Ennél a gitárnál a matt fekete hardware nem tetszett igazán, így nem ugrottam rá azonnal, azonban, amikor elkészült az Enchanted Forest Majesty-m és láttam, hogy a háromból már csak 1 db maradt eladó, gondoltam "mit veszíthetek?" alapon megkérdem, hogy nem cserélnék-e ki nekem krómra a vasakat? Ezúttal nem jártam szerencsével, tekintve, hogy a sorszámot tartalmazó neck plate-et újra kellett volna gyártani, úgyhogy inkább felajánlotta a gyár, hogy rendelhetek egy krómos újat, ha akarok. Pár napig agyaltam, de végül úgy döntöttem, hogy nem akarok még 3 hónapot várni, és az Enchanted Majesty-vel összepakolva kicsit kevesebb lesz a ptkg, mintha a két gitár tök külön jönne, így végül bevállaltam ezt. Lehangoltam Eb-re, hogy legyen egy 24 bundos, rendes tremolós gitárom is ebben a hangolásban.