Ernie Ball Music Man Majesty

Red Sunrise

Specs

Name: JP 2019 Majesty 
Year: 2019
Made in: USA
Finish: Red Sunrise

Body


Body type:
Solid body
Body material:
African Mahogany/ w Maple Top
Neck joint:
Neck-Thru
Bridge:
Custom John Petrucci Music Man® floating tremolo
Hardware color:
Chrome

Neck


Neck type:
JP Majesty 6 
Neck material:
Honduran Mahogany
Fingerboard:
Ebony, 17" Radius
Inlays:
Atalante JP Majesty
Frets:
24 / Medium Jumbo, Stainless Steel
Nut:
Compensated
Machine heads:
Schaller M6-IND locking

Electronics


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Dreamcatcher
Neck PU:
DiMarzio Rainmaker
Controls:
3-way toggle pickup selector, with custom center position configuration; 3-way toggle piezo/magnetic selector, momentary mono/stereo output knob (Piezo Volume), Custom Music Man® active preamp; push/push volume for gain boost

Történet

Amikor 2018 végén megtudtam a gyártól, hogy befejezik az összes korábbi szériát és egy új fog következni, eléggé elszomorodtam. A fő oka az volt, hogy megírták: mostantól csak olyan Majesty lesz kapható (egy Stealth Black kivétellel), aminek a hátulja is full high-gloss, ellentétben a korábbi szatén/matt festéstől - amit imádtam. Nem szeret(t)em a high-gloss festésű nyakakat, így igyekeztem még addig beszerezni pár Monarchy-t, amíg volt rá lehetőségem. 

Az új színek közül azonban akadt pár, amit nagyon megtetszett, főleg a zöld (Enchanted Forest), a kék (Blue Honu) és a színváltós (Kinetic Blue). Utóbbit egy barátom vett és elhozta hozzám kipróbálni; valóban lenyűgözően szép az a szín. Végre egy olyan színváltós gitár, ahol nem a lila dominál (mint az eddigi mystic dream és arctic dream festéseknél), hanem a kék. Ami még érdekes volt, hogy ebbe a szériába készült először kimondottan a hangszerhez tervezett pickup. A korábbiakban lévőket ugyanis eredetileg nem a Majesty szériába fejlesztették, hanem egy-egy másik BFR JP modellbe. (Illuminator-t a JP13-hoz, Sonic Ecstasy-t a JP16-hoz). Bármennyire is szkeptikus vagyok és nehezen hiszek a csodákban, az eddigi tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy a MM eddig mindig képes volt szintet lépni,  mindig rá tudott fejelni az előző modellekre, így muszáj volt adnom ennek is egy esélyt. 

Írtam a gyárnak, hogy nem lenne-e "véletlen" elfekvőben egy jó kis Enchanted Forest, de sajnos kifogytak mindenből, ez az egy, Red Sunrise színű új Majesty maradt raktáron, ami elérhető. (mint aztán kiderült, ez konkrétan az első példány, ezt fotózták be a promóciós képekhez, ami most minden disztribútor oldalán fent figyel...) A szín nem éppen a kedvencem, de a gitár maga nagyon szép volt, ezen ugyanis tökéletesen sikerült úgy megoldaniuk a neck-thru középrész és a szárnyak illesztését, hogy színben nem ütnek el egymástól. Nekem egyszerűen nem tetszik az, ahol sötétebb a középső csík - sajnos többségében pedig olyan... Ugyan féltem a lakkozott nyakháttól, de úgy voltam vele, hogy azért adok neki egy esélyt, aztán ha nagyon nem tetszik, akkor legfeljebb eladom és veszek helyette még egy Monarchy-t...

Az a rossz hír, hogy teljesen beleszerettem a gitárba. Annyira jó az egész "feel", hogy napok óta csak ezen játszom....azért próbálok közben a lilán is, de azt ugye már ismerem....A legmegdöbbentőbb számomra, hogy valahogy egyáltalán nem zavar rajta a lakkozott nyak...Mintha ez nem olyan vastag lakkozás lenne, mint a BFR szériákon szokott lenni, inkább olyasmi, ami a jávor nyakas Ibanezeimen van, vagyis nincs vele semmi bajom... Úgy látszik felesleges volt a nagy ijedtség és pánik! 

Tetszik, hogy a tükör berakásokat lecserélték valami szolidabb, "Atlante Majesty Inlays"-nek hívott megoldásra. Mivel megint 3 gitár érkezett egyszerre, volt lehetőségem egymás mellett tesztelni őket és hihetetlen, de már akusztikusan (unplugged) is eltér a hangja a Monarchy verzióktól, valahogy fényesebben szól. (gondolom a hát lakkozás miatt.) 

Érdekesség, hogy mindhárom hangszerben kicserélték a teljes elektronikát, mivel nemrég előrukkoltak egy új, sokkal letisztultabb és átláthatóbb panellel. Aki látta az eddigi Majesty elektronikát belülről, az tudja, hogy mennyire bonyolult és túlzsúfolt volt. Most teljesen megváltoztatták - gondolom kiszedték belőle a felesleges Game Changer funkciókat és csak azt tartották meg, amire JP-nek szüksége van.

Csináltam egy összehasonlító táblázatot, amiben a kapható DiMarzio Petrucci pickupokat vettem sorra, ebből kiderül, hogy az új szett a legkisebb jelű hangszedő. 


A szín továbbra sem a szívem csücske, ezért most azon agyalok, hogy rendelek egy zöldet és egy kéket is, mert azok viszont baromira tetszenek...Sose lesz ennek vége...


Extra poén: Rájöttem, hogy ezzel a narancs-szerű darabbal sikeresen kiraktam a Tini Nindzsa Teknőcöket Majesty-kből. :))