IBANEZ RGT 3020 FM - DS

Neck-Thru Prestige

Specs

Name: RGT 3020 FM
Years: 2003-2004
Areas: Europe / Asia & South America / USA (2004 only)
Made in: Japan
Finishes: DS (Desert Sunburst) 

Body 


Body type:
Solid body
Body material:
Mahogany wings w/ AAA flamed maple top
Neck joint:
Neck-thru
Bridge:
Edge Pro tremolo
Hardware color:
Violet Chrome 

Neck 


Neck type:
Ultra
Neck material:
3-piece maple
Fingerboard:
Rosewood w/ binding
Inlays:
Offset abalone dot
Frets:
24 / jumbo
Nut:
Top-Lok III 

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio PAF Pro
Neck PU:
DiMarzio PAF Pro
Controls:
1 volume / 1 tone / 5-way lever 

Történet

Ibanez RGT 3020 FM - DS, az ultimate RG modell. Zseniális. A Prestige vonal csúcsa, minden tekintetben. Az átmenőnyak olyan kényelmet biztosít a felső fekvésekben, amit egyetlen csavarozott nyakú hangszer se tud. "Ultra" típusú nyakprofil, ami vastagabbnak tűnik a többi Ultra nyakú gitáromnál, gondolom azért, mert az átmenőnyak miatt jóval vastagabb rajta a lakkozás. Olyan szép ez a gitár, hogy le a kalapot. Pedig én topokat tekintve "Quilt" (habos) párti vagyok és nem nagyon szeretem a "Flame" (lángolt) gitárokat, főként azért, mert a csíkok általában el vannak csúszva egymáshoz képest (ennél is), és én szeretem a szimmetriát, talán túlságosan is. Később vettem még egy ilyet bizniszre (lásd kép), az nem volt ilyen szép. 

Más típusú Ibanez logo
Más típusú Ibanez logo

A gyári száma alapján 2002 legvégi gyártás (2003-as katalógusokban tűnt fel először, de arra már az előző év második felében elkezdik a gyártást). Ez az első darabok egyike lehet, mert még egy picit más az Ibanez logo ("z" betű száránál látszik leginkább, ami kicsit hosszabb, nem annyira felcsapott. 2003 előtt csak néhány Prestige modell létezett, ezeknek picit máshogy nézett ki az Ibanez felirata, mint a többi, hagyományos Ibaneznek, aztán 2003-tól, amikor a korábbi japán modellek többsége Prestige szériás lett, egységesen megkapták ugyanazt a felcsapott "z" betűs logo-t ). Később vettem még egy ilyet, az is 2002 vége, de azon már az egységesített új logo volt, sőt egy másik, lila színű RGT-m is volt, annál is ugyanez a sztori, 2002 vége gyártás, de már új logo). Szóval 2016-ban, egy közel 14 éves gitárt tökéletes, 100%-os állapotban sikerült megvennem németország egyik legnagyobb gitárboltjától, még a keménytokján sem volt egy karc sem! Hihetetlen kategória! Mondjuk iszonyat pénzbe került, de megérte! Valami gyűjtő forma adhatta be bizóba, aki megvette és sose játszott rajta. Erre utalt a kiszáradt fogólap is, ami csak úgy nyelte a citromolajat. Ha a potik és pickupváltó a kedvenc helyemen lenne (á lá JPM), akkor ez lenne a favorit gitárom.

Ebből a típusból létezik egy kék habos jávor verzió (RGT3020QM SPB), na, az kb. a No.1. a kívánságlistámon, amióta ezt megvettem. Abból alig látni eladót, szép toposat szép állapotban pláne. Ha neked akad és eladnád, írj! :)