IBANEZ RG 620 BM - SOL

 RG Series

Specs

Name: RG 620 BM
Years: 1996
Areas: Europe
Made in: Japan
Finishes: SOL (Stained Oil) 

Body 


Body type:
Solid body
Body material:
Mahogany w/ burl mahogany top
Neck joint:
AANJ
Bridge:
Lo-Pro Edge tremolo
Hardware color:
Gold 

Neck 


Neck type:
Wizard II
Neck material:
3-piece maple
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
Pearl dot
Frets:
24 / jumbo
Nut:
Top-Lok III 

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio The Tone Zone 
Neck PU:
DiMarzio Air Norton
Controls:
1 volume / 1 tone / 5-way lever 

Történet

Bár technikailag még nem Prestige modell (1996-ban, a gyártása évében még csak egyetlen tagja volt a később családdá hízó Prestige vonalnak), azonban minőségét tekintve teljesen egy liga a későbbi Prestige szériás darabokkal, ezért is, no meg helytakarékossági okokból soroltam közéjük.

Épp csak megvettem a két JPM-et egymás után, amikor megláttam ennek a gitárnak a hirdetését. Alig hittem a szememnek! Ennek a modellnek csak a standard RG kialakítású pickup váltó és poti elrendezésű változatát ismertem a '96-os katalógusból. Most meg ott volt egy Petrucci-féle verzió (ami a kedvencem)  arany hardware-el (szintén imádom), a gyári Ibanez QM (Quantum) hangszedőkről már upgrade-elt DiMarzio szettel (The Tone Zone , Air Norton) ráadásul egy barátom hirdette, nagyon jó áron....Azonnal írtam neki és kértem, hogy ne adja el másnak, mert ez a "must have" kategória a számomra. Épp le voltam égve, csak 1 hónap múlva lett volna meg rá a pénz, de szerencsém volt, mert nem kenyérre kellett neki az összeg, így ki tudta várni és végül 2017 január elején hozzám kerülhetett. 

1996-os gyártás, semmilyen katalógusban nem szerepel (Update: Az 1996-os Supplementary Limited Edition katalógusban mégis), embertelen ritka, pláne ilyen, 99.9%-os állapotban! Egy karc nélkül érkezett, pedig 20 évesnél is öregebb...Nem létező kategória ez is... főleg, hogy az arany hardware is makulátlan, ami teljesen irreális, mert az minden hangszeren csúnyán kopik, színeződik (főleg a híd), ezen meg az ég világon semmi használat nem látszott. Mai napig alig hiszem el. Ár-érték arányban ez a legjobb Ibanezem, azt hiszem. Gyakorlatilag egy mahagóni testű Petrucci Ibanez. 

Bár papíron ez is "Wizard" nyak, mégis vastagabb és más profil, mint a 2000-es évek utáni Wizard-ok. (Az Ibaneznél folyamatosan változtak és változnak a nyaktípusok paraméterei), már-már egészen Ultra-szerű, ha nem épp pont olyan, vagy még annál is kövérebb...amit nagyon szeretek. Egyik kedvenc gitárom!