IBANEZ RG 3120 F - DAM

Prestige

Specs

Name: RG 3120 F
Years: 2005-2006
Areas: Worldwide (except Japan)
Made in: Japan
Finishes: ANT (Aged Natural) / DAM (Dark Amber) 

Body 


Body type:
Solid body
Body material:
Mahogany w/ AAA flamed maple top
Neck joint:
AANJ
Bridge:
Edge Pro tremolo
Hardware color:
Cosmo black 

Neck 


Neck type:
Wizard Prestige
Neck material:
5-piece maple/ walnut
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
Small pearloid dot
Frets:
24 / jumbo
Nut:
Top-Lok III
Machine heads:
Gotoh SG381 

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio IBZ (H)
Neck PU:
DiMarzio IBZ (H)
Controls:
1 volume / 1 tone / 5-way lever 

Történet

34. szülinapomra leptem meg magam ezzel a gitárral. Eredetileg egy másik RG3120-at szerettem volna, a Twilight Blue színűt, de a bolt tulajával a levelezéseink során sikerült olyan szinten összevesznem, ami párját ritkítja. A biznisz világában teljesen megszokott dolog az alkudozás, főleg 10+ éve elfekvőben lévő hangszerekre! Vettem már gitárokat Angliából, Olaszországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Máltáról, Németországból, Spanyolországból, szóval Európa jó részéből, és soha senki nem akadt fent az alkudozás tényén,  csak ez az olasz seggfej, aki magát valami fantasztikus szakértőnek állította be az oldalán, miközben lövése nem volt semmiről, mindenről nekem kellett felvilágosítani. Mivel irreális árat kért a 13 éve nála rohadó gitárért, alap, hogy alkudni próbáltam, amire az volt rögtön a reakciója, hogy ez nem Afrika...Érvek mentén próbálkoztam, de őt nem érdekelték se a tények, se az érvek, kötötte az ebet a karóhoz, az ár fix, már amúgy is van két másik érdeklődő...(közel egy évvel az eset után még mindig árulja...14. éve) Belengettem neki, hogy egy másik olasz boltban ott van ez a fenti RG3120F, küldtem a linket, hogy lássa mennyivel olcsóbb, miközben ez egy újabb és emiatt drágább modell. Ez sem hatotta meg. Mivel nagyon akartam a hangszert, beletörődtem, hogy ez akkor rohadt drága lesz, és végül rábólintottam a dologra, beváltottam az Eurót, amikor is kiderült, hogy a gyári keménytok nincs meg, de ne aggódjak, jól becsomagolja kartondobozba... Mondom neki, "hombre, nem az a fő baj - persze az is - hanem, hogy ennek a gyári keménytok olyan tartozéka, mint a tremolókar, nem spóroljuk ki a deal-ből, pláne nem ilyen ár mellett"...Válasz: "én úgyis nagy Ibanez expert vagyok, biztos könnyen tudok szerezni"...Mondtam neki, hogy persze, tudok, de akkor az árát vonjuk le az összegből, mert ez már tényleg vicc. Megint jött a válasz, ez nem Afrika, milyen nyelvet beszél, talán Zulu-t?....Ekkor már elgurult a gyógyszerem és elküldtem a francba, plusz adtam neki egy kis angol leckét, mert folyamat olyan baromságokat írt (you don't know nothing), amitől a hajam égnek állt. Végül pedig megnyugtattam, hogy nem kell aggódjon, ezúttal ingyen volt a nyelvlecke. Válaszként csak annyi jött: "Vaffanculo! Translate that". :))) 

Nos, nekem se kellett több, megvettem hát a fenti hangszert, kibontottam, ráírtam egy lapra, hogy "Marco, Vaffanculo", és elküldtem neki e-mail-ben, hadd pukkadjon meg az öreg. :)

Bár mai napig sajnálom valahol a kéket, ezzel a gitárral is jól jártam, főleg, hogy már ismertem korábbról, mert megvolt ugyanez a modell a natúr színben (RG3120F ANT). Azt eredetileg bizniszre vettem meg, de annyira bejött az egész, hogy akartam egy ilyet megtartósnak, csak mivel nem szeretem a natúr színt, így inkább ezt tartottam meg. A gyári hangszedőket egyelőre nem cseréltem ki, mert meglepően jól szólnak ezek a DiMarzio/IBZ pickupok.

Update: 2017-18 táján a krém színű Yngwie Malmsteen Fenderre sefteltem, ráfizetéssel.