IBANEZ RG 2820 ZD - TFB

15 pcs Limited Edition Prestige

Specs

Name: RG 2820 ZD
Years: 2012
Areas: Europe / Asia
Made in: Japan
Finishes: TFB (Tri Fade Burst) 

Body  


Body type:
Solid body
Body material:
Alder w/ ivory binding
Neck joint:
AANJ
Bridge:
Edge Zero tremolo w/ ZPS3
Hardware color:
Chrome 

Neck 


Neck type:
Wizard HP Prestige
Neck material:
5-piece maple/ walnut
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
White dot
Frets:
24 / medium
Nut:
Barless Top-Lok
Machine heads:
Gotoh SG381 

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
Seymour Duncan Custom 5 (TB-14)
Neck PU:
Seymour Duncan Jazz Model (SH-2n)
Controls:
1 volume / 1 tone / 5-way lever 

Történet

Ezt a 15 db-os limitált Ibanez RG 2820 ZD - TFB gitárt (is) újonnan vásároltam online, egy szlovén hangszerboltból. Már a harmadik vásárlásom volt onnan, korábban a tükör JEM77B RMR-t, és a JS1200-at szintén tőlük szereztem be. Éppen nyaraltunk a feleségemmel Máltán, de szokás szerint nem tudtam élvezni a dolgot (nem szeretek nyaralni), mert végig csak két gitáron járt az eszem, a hasonló színű átmenőnyakas RGT3020-on és ezen. Nem tudtam választani, hogy melyik kéne inkább, így az lett a tipródás vége, hogy mindkettőt megvettem. Kicsit féltem tőle, mert se ezt a híd pickupot, se az Edge Zero tremolót nem ismertem még, a "Wizard" nyak meg nem éppen a kedvencem, ugyanakkor vonzott, hogy a test éger, ami az RG szériánál nagyon ritka, mert a többségük hárs és mahagóni szokott lenni, néha elvétve egy-két kőris. 

Ahogy megvettem, szinte azonnal jött egy megkeresés, hogy session-be be kéne ugrani egy amerikai zenekarba (Power Theory) gitározni pár buli erejéig, és mert meglepő módon rendkívül tetszett a zenéjük, elvállaltam. Mivel le voltak hangolva fél hanggal Eb-re, viszont nekem minden gitárom E-re vagy D-re volt beállítva, így adta magát, hogy akkor ezt a gitárt kellene használni ennél a projektnél, úgyis akció közben mutatja meg magát igazán minden hangszer. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy a pár hónappal korábban eltört mutatóujjam ekkor nem bírta még az igénybevételt, iszonyat fájdalmaim voltak játék közben - többször úgy éreztem, hogy nem fogom tudni végigcsinálni - így a nem éppen kedvenc vékony "Wizard" nyak ezúttal pont kapóra jött, mert kevésbé kellett hajlítani az ujjam, hogy körbeérjem a nyakat (egyenesben tartva nem fájt annyira). Tremoló, 24 bund, 2 humbucker, mutatós szín adott volt, úgyhogy jó választásnak bizonyult, így a koncerteket is ezzel toltam végig. 

Update: 2018 magasságában elsefteltem, egy második MESA JP-2C fejbe számolták be, amit később szintén tovább sefteltem egy haverommal, akkor jött a PGM90HAM, plusz kp.