IBANEZ RG 2620 QM - TDB

Prestige 

Specs

Name: RG 2620 QM
Years: 2003-2004
Areas: Asia & South America / Europe
Made in: Japan
Finishes: SP (Sapphire) / TDB (Transparent Dark Brown) / WB (Whisky Brown) 


Body 

Body material:
Mahogany w/ quilted maple top w/ binding
Neck joint:
AANJ
Bridge:
Edge Pro tremolo
Hardware color:
Powder cosmo 


Neck 

Neck type:
Ultra
Neck material:
3-piece maple
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
White dot
Frets:
24 / jumbo
Nut:
Top-Lok III
Machine heads:
Gotoh SG381 


Electronics

PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Illuminator
Neck PU:
DiMarzio Air Norton
Controls:
1 volume / 1 tone / 3-way toggle 

Történet

Ezt az Ibanez RG 2620 QM - TDB-t az angol e-bay-en láttam meg, egy bolt hirdette. Először nem nagyon akartam hinni a szememnek, mert profi stock fotók voltak fent a gitárról, fehér háttérrel és az Ibanezekhez képest irreálisan definiált, gyönyörű habos jávor toppal. Ebből a modellből 3 féle szín létezett, korábban volt már nekem a kékből kettő,  azóta meg a "Whiskey Brown"-ból is (tévedésből ezt is annak hirdették), de mindegyiknek nagyon halványan látható topja volt, csak erős napfénynél, vagy vakuzva látszott belőle bármi, szabad szemmel kb. nulla,  így ez a "Transparent Dark Brown" (ami a legritkább, mivel csak 1 évig,  2003-ban gyártották) kicsit hihetetlennek tűnt... Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen kategória. 

Nézegettem, beraktam 'watch'-ba, aztán megpróbáltam rá alkudni, sikertelenül. Eltelt pár hónap és hogy-hogy nem, de valamiért senki nem vitte el és még mindig ott figyelt... Gondoltam teszek még egy próbát, és milyen jól tettem! Elkezdtünk tárgyalni, kértem róla bolti képeket, amik meg is érkeztek és még mindig nagyon szép volt a top. Mivel a modellt magát nagyon szerettem korábbról, úgy döntöttem, hogy megveszem. A bolt ritka korrekt volt! Új húrokkal, szépen lepucolva, ajándék Ibanez pólóval, rengeteg imbusszal érkezett meg, a tremolója tökéletes, vadonatúj állapotban. Ezt azért hansúlyozom ki, mert a "Powder Cosmo" és a "Cosmo Black" festésű Ibanez hardware-ek többnyire kopottak szoktak lenni, mivel igen sérülékeny festések. 

Ebből is kikaptam a gyári DiMarzio/IBZ hangszedőket, és a nyakhoz a jól bevált DiMarzio Air Norton-t, a hídhoz pedig egy Illuminator-t tetettem.