IBANEZ JS 2400 - WH

Joe Satriani Signature

Specs

Name: JS 2400
Years: 2010-2014
Areas: Worldwide
Made in: Japan
Finishes: WH (White) 

Body 


Body type:
Solid body
Body material:
Basswood
Neck joint:
Tilt Joint
Bridge:
Edge tremolo
Hardware color:
Chrome 

Neck 


Neck type:
JS Prestige
Neck material:
1-piece maple
Fingerboard:
Rosewood
Inlays:
Abalone dot
Frets:
24 / W/6105
Nut:
Top-Lok III

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Mo' Joe
Neck PU:
DiMarzio Pro Track
Controls:
Master volume (w/ push-pull high-pass filter) / master tone (w/ push-pull coil-tap) / 3-way toggle 

Történet


Az első 24 bundos Satriani modell. 2010-ben váltott, azóta már csak két oktávos JS-eket kapni. Egy kedves gitárgyűjtő barátomé volt ez a hangszer eredetileg. Neki talán még több gitárja van, mint nekem, csupa Signature modell, úgyhogy volt már néhányszor a kezemben, mielőtt megvettem. Rettenetesen vigyáz a cuccaira, de mivel évek óta külföldön él és dolgozik, így a gitárokhoz eleve hozzá sem ér, ez a JS is teljesen makulátlan állapotú. Épp csak elkezdtem alkudni a hangszerre, amikor az egyik kedvenc hangszerboltunkban jártam, és gyanútlanul megkérdeztem, hogy mi van a sarokban lévő tokban. Kinyitottuk, és ott volt benne a kis hófehérke. Teljesen meglepődtem, mert mondták, hogy a szóban forgó srácé, aki kb. 2 éve berakta, hogy adják el...Később kiderült, hogy valóban így volt, de totál el is felejtette a dolgot, nem emlékezett már rá. Sebaj, így egy gonddal kevesebb, hogy hogy kerül hozzám. :) Valamiért az Ibanez potik nagyon ergyák manapság, az új JS2450-ben is annyira laza, hogy gyakorlatilag a legkisebb mozdulatra is letekeredik, így ebbe rakattam egy komolyabbat és ha már így alakult, akkor a rendkívül elavult és értelmetlen push-pull helyett egy push-push-t választottam inkább.

A fehér hangszerek a gyengéim. Mindig akartam egy fehér JS-t, évekig persze a JS1000 WH-ban gondolkodtam, de nem találtam belőle szépet, pláne jó áron, ez meg pont szembe jött, így hát ez a dolog is ki lett pipálva végül, ráadásul végre van 24 bund!

Update: Mivel lett lila 2450, ez a gitár feleslegessé vált, így 2018-ban eladtam, az árát talán a sunburst N4-be forgattam vissza.