IBANEZ JPM100 - P3

John Petrucci Signature

Specs

Name: JPM 100  
Years: 1997-1998
Areas: Worldwide
Made in: Japan
Finishes:  P3 (Petrucci Custom Graphic) 

Body


Body type:
Solid body
Body material:
American basswood
Neck joint:
AANJ
Bridge:
Lo-Pro Edge tremolo
Hardware color:
Cosmo Black 

Neck


Neck type:
JPM
Neck material:
1-piece maple
Fingerboard:
Rosewood w/ binding
Inlays:
Off-set dot
Frets:
24 / 6100 

Electronics


PU Config:
HH
Bridge PU:
DiMarzio Steve's Special
Neck PU:
DiMarzio Air Norton
Controls:
1 volume / 1 tone / 3-way toggle 

Történet

2008-ban, amikor hazaértem a 4 hónapos külföldi zenélésből, a megkeresett pénzemből vettem egy BFR JP6-ot, ami életem egyik, ha nem a legszebb gitárja volt, és egy nagyon régen hőn áhított Ibanez JPM100 P3-at. Mivel a P1 és 90HAM elérhetetlen árban és ritkaságban volt már akkor is, így nem is gondoltam rájuk soha komolyan. A fekete-fehér (mostanra már inkább krém-fekete) P3 viszont mindig is nagyon tetszett, így meglőttem egyet az USA e-bay-en. Amikor hazaért, a Music Man-ektől rámragadt natúr nyak mániám miatt azonnal leszedettem a lakkott a nyak hátuljáról, és kapott egy push-pull pickup felezőt a tone poti alá. Amúgy mindene gyári. 


Jó darabig velem volt, aztán már nem is tudom miért, de elcseréltem arra a fehér Music Man JP6-ra, ami a legtöbbször került vissza hozzám az összes bumeráng gitárom közül, és aztán az akkoriban formálódó LOVRECK-ben a fő hangszerem lett. Eltelt úgy 5 év - közben járt néhány embernél -, aztán akartam megint JPM-et, és az akkori aktuális tulaja rám írt a fácsén, hogy eladó. Megegyeztünk és újra hozzám került. Azóta velem van.

Update: 2020-ban, amikor újra külföld felé vettük az irányt, kellett egy kis biztonsági tőke, amit végül ez a gitár fedezett, úgyhogy másodszorra is megváltam tőle, ezúttal végleg. Egy román srác vette meg, aki azonnal kiszkaloppálta az egész fogólapot házilag, úgyhogy ennek a gitárnak annyi...