ESP KH-2 Custom Shop

Kirk Hammett Signature

Specs 

Name: ESP KH-2 Custom Shop 
Made in: Japan
Finish: Black

Body 


Body type:
Solid body
Body material:
Alder
Neck joint:
Tilt
Bridge:
Floyd Rose Original
Hardware color:
Black 

Neck 


Neck type:
Extra Thin U Flat
Neck material:
3-piece maple
Fingerboard:
Rosewood 12" radius
Inlays:
Skull&Crossbone
Frets:
24 / XJ (Jumbo)

Electronics 


PU Config:
HH
Bridge PU:
EMG 81
Neck PU:
EMG 81
Controls:
Master volume 2x / master tone / 3-way lever 

Történet

KH-t ugyan alapvetően kutyaütő szólógitárosnak tartom, de ennek ellenére a hangszerei mégis elég jók szoktak lenni. A signature wah pedálja hosszú évek óta van nálam használatban, de egy ilyen KH-2 ESP-m is volt már pár évig a 2010-es évek első felében. A MM JP széria után a legjobb metal gitárnak tartom, csak a semmilyen, snassz fekete színét tudnám feledni... Cserébe kurva jó a jumbo bundozású nyaka, és rohadt jól szól. A két hangerő poti persze full érthetetlen hülyeség, főleg, hogy a nyaki van elől, így aztán riffelésnél eltalálni a középsőt a tremolókar alatt, ha le akarod némítani a hangszert, na, azt felejtsd el...

Egy gyűjtő barátom épp megválni készült tőle, amikor a pandémia okozta lezárások enyhülésekor újra külföld felé vettük az irányt, úgyhogy gyorsan lecsaptam rá. Kár, hogy ez a csavarozott nyakú verzió, az átmenőnyakasra még kíváncsi lennék, de persze élő embert nem ismerek, akinek lenne, úgyhogy majd azt is vehetem meg egy szép napon, ha meg akarom tudni, hogy mekkora is a különbség...Lassan már végleg beletörődöm, hogy nincs más út, mint a lutrira vásárolgatás, ha az ember tapasztalatokat akar szerezni. Sajnos e miatt a  világ pénze nem elég, de így legalább mindig van min kattogni, megy a seft, adás-vétel, átcsoportosítás, szóval pörög az élet. 

Update: Mivel 2 év alatt a KH modellek száma 5-re kúszott fel a gyűjteményemben, ezt a feketét végül elengedtem, hogy a helyére jöhessen vissza 12 év után a Music Man BFR JP6 Tobacco Burst.