Blog

Egyes vélekedések szerint bármilyen embercsoport 85%-a hozzánemértő, az adott dologban tehetségtelen, hasznavehetetlen egyedekből áll, vagyis kb. mindig csak 15% az, akinek releváns a véleménye az adott területen. Fontos, hogy az adott területen! Mert aki a szóban forgó szakma hozzáértő(bb) 15%-át adja, az élet többi részén ugyanúgy a kutyaütő 85%-ba tartozik, hiszen egy ember nem érthet a világon mindenhez egyformán jól! Én ezt az arányszámot túlzottan jóindulatúnak tartom, de az egyszerűség kedvéért fogadjuk el!

Az olcsó internet elterjedésével ellepte az online felületeket ez a 85% hozzánemértő csőcselék, akik annyira sokan vannak és annyira "hangosak", vagyis annyira szeretik hallatni a hangjukat, hogy a ricsajjal, amit keltenek (kommentáradat), elnyomják a hozzáértő, okosabbak emberek hangját. Mi hát a megoldás? Hogy visszavonulva hagyjuk őket garázdálkodni, mondván, hogy a "hülyéket úgyse lehet meggyőzni, mert szentül meg vannak győződve a saját hülyeségük igazáról", és ha netán még sikerülne is egyet-egyet kiokosítani, "úgyis mindig jön a következő hülye, akivel kezdődik minden elölről"? Aligha! Az egyik dolog, amit tehetünk, hogy érvényes, cáfolhatatlan tényekkel igyekszünk megsemmisíteni a csürhe által ismételt baromságokat.

Sajnos az intelligens emberek majd mindegyike anyagi, egzisztenciális, vagy karrier (félelmi) okokból általában nem meri leírni, kimondani, amit valójában gondol, helyette vagy hallgat, vagy PC módra próbál kedves lenni, miközben belülről szétfeszíti a düh, hogy nem mondhatja ki, amit valójában gondol és érez, és helyette színészkedésre kényszerül. 

Nos, engem szerencsére nem kötnek efféle gátak, és a saját véleményemen túl mások elnyomott hangját is meg tudom szólaltani. Ezen a blogon folyamatosan igyekszem majd összegyűjteni azokat a témákat, amik a zenével, zenéléssel, hangszerekkel kapcsolatosak, és katagórikusan lefektetni azokat az alapokat, amikkel a 85% egyáltalán nincs tisztában. 

Ez nyilván óriási munka lesz, így nem fog egyik napról a másikra menni, ezért érdemes időnként visszalátogatni az újdonságokért. Ha van érdemi ötleted, hogy milyen téma hiányzik, és történeted is van hozzá, küldd el a "Kapcsolat" menüponton keresztül! 

Hitek, tévhitek - Mítoszrombolás

1. "Kézben van a sound" 

2. "Gyors gitárnyak"

3. "A hársfa szar gitártestnek"

4. "Minden gitár jó - valamire, valakinek"

5. "A hangszernek lelke van".